Jessica Olérs Brelid

Vietnamesiska vårrullar

Igår gjorde Rasmus en så god middag till oss, vietnamesiska vårrullar. Det är verkligen så gott och fräscht. Vi fick det första gången hemma i Sverige hos några vänner och sen dess har vi gjort dem några gånger. 

Fyllningen kan man nog variera efter tycke och smak men vi brukar ha kyckling, morötter, purjolök, koriander och avokado. Man börjar med att blöta ett rispapper så att det blir mjukt och sladdrigt och sen fyller man på med de ingredienserna man vill ha. Till vårrullarna har man två såser och det är de som gör hela grejen, jag älskar dem. 

   
  

Ser kanske inte jättegott ut men skenet bedrar, det är galet gott!
 

Den första såsen är gjord på Hellmans’s majonnäs, soja och riven ingefära som man bara blandar ihop. Denna brukar jag lägga i min vårrulle tillsammans med allt det övriga. Den andra såsen är till för att doppa vårrullen i. Eller som jag gör, dricka den till vårrullen. Till den har man soja, vatten, riven ingefära, färsk chili och sesamfrön. Tyvärr har jag inte exakta mått, vi brukar gå lite på känsla.

Så när du är trött på den vanliga tacosen kan du prova denna, en asiatisk variant av tacos kan man säga. Jag lovar, du kommer inte att bli besviken. Rebecca, Ola och Zara som vi åt tillsammans med älskade dem. 

Kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats