Jessica Olérs Brelid

Nyårsafton

Vi hade verkligen en mysig och lugn nyårsafton. Det blir ju så när man har en liten. Lite skillnad från nyårsafton innan Noah. 🙂 Måste dock säga att jag föredrar en god middag hemma med fina vänner än en helnatt på stan. Kände det så tydligt i morse när jag och Noah gick på promenad vid sju och mötte flera människor som var på väg hem från festen. Ville absolut inte byta med dem.

Lite märkligt att fira in det nya året 10 timmar före alla hemma. Ringde familjen efter promenaden när det var en halvtimme kvar på det gamla året hemma i Sverige och redan 2016 här hos oss och önskade dem Gott nytt år. 🙂

Hela dagen igår pysslade vi inför nyårsmiddagen. Vi firade med Rebecca och Ola och Olas mamma och pappa och hans syster med familj. Vi började med inhandling av all mat på Prahran Market på förmiddagen och började sedan förbereda förrätt och efterrätt som vi ansvarade för. Gillar när man kan göra så, förbereda så är det inte så mycket att göra på kvällen sen. All mat blev verkligen så himla god och alla blev mätta och nöjda. Vid 12-slaget gick vi ner till Yarra River och tittade på fyrverkerierna och skålade in det nya året. Jag var lite besviken på fyrverkerierna. Det var fina men jag hade trott att det skulle vara helt galet vackert och stort men tyvärr hade jag nog håsat upp det lite. Det som var skönt var att man inte behövde oroa sig för att få en raket i huvudet för här är det förbjudet för privatpersoner att skjuta raketer själva. Inte som hemma där många skjuter upp sina egna raketer efter några glas champagne och vin vilket känns sådär säkert. En annan skillnad jag uppmärksammade var att de inte skålar in det nya året här i Australien som vi gör hemma där vi räknar ner och verkligen firar in det nya året. Här stod folk i short och flip flopp med en öl i handen. 🙂 Hursomhelst så är jag väldigt nöjd med vår nyårsafton och jag ser verkligen fram emot 2016. Bara det att vi ska gifta oss gör ju allt så mycket härligare! 🙂

Rasmus med vagn och shoppingvagn på Prahran market.
Små nyårsbuketter till dukningen förbereds.
Nyårsdukningen 2015.
Det här var de minsta humrarna vi hittade och ändå var de jättestora. 🙂
Snacks innan förrätten ska ätas.
Han är inte bara kock min blivande man (älskar att säga det) utan även servitör.
Förrätt; gratinerad hummer och grillade pilgrimsmusslor.

Halva ligan; Olas syster och hennes man och deras två barn och så min lilla familj.

  
Varmrätt; helgrillad oxfilé med hasselbackspotatis och hemgjord bearnaisesås.
  
Efterrätt, vit chokladmousse med honungs- och limemarinerade jordgubbar.
 

Om jag ska sammanfatta 2015 så är höjdpunkterna utan tvekan vår vistelse här i Australien och vår förlovning. Jag är så otroligt glad att fick fick dessa sex månader här. Tacksam för alla fina människor vi lärt känna och som jag hoppas att vi kommer hålla kontakten med när vi kommer hem. Och så förlovningen, hade inte kunnat önska mig ett bättre slut på 2015. 

Kram och Gott nytt år! 

  

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Birgitta Gunnarsson

    Vilken matresa ni har varit på, jag har aldrig sett så mycket god mat, efterrätter och tårtbitar. Men det är så härligt att se allt gott som finns, man blir ju så sugen på att resa dit. Och vilka underbara platser ni har besökt under de här sex månader ni tillbringat i Australien.
    Vilken dag reser ni hem?
    Här är ganska kallt nu, och på grund av vindar från Sibirien så känns det mycket kallare än vad det är. Men det är vackert med snö och strålande sol som det var både idag och igår. Kram

    1. jessicaolers

      Haha, jag älskar verkligen mat! 🙂 Vi reste hem den 4:e januari så nu är vi hemma i Stockholm igen. Här är minus 13 grader nu, lite skillnad från Melbourne men mysigt ändå. Kram

stats