Jessica Olérs Brelid

Helgen…

Vi har haft en supermysig helg även om mitt humör inte varit på topp. Har känt mig trött och låg och vet inte riktigt vad det beror på. Hursom så blev det ändå en bra helg tillsammans med vänner och familj. Helgen började med nyårsmiddag hemma hos Peter och Nina. Nina kände att hon behövde vända sitt hittills ganska jobbiga år till ett nytt härligt så istället för att fira in det nya året i december körde vi nu i september istället. Vi var ett helt gäng vuxna och barn som umgicks och hade det hur trevligt som helst. Jag älskar verkligen att vara hemma hos Peter och Nina, deras hem är ett bra hem fyllt med värme och kärlek och man känner sig alltid välkommen. Barnen röjer runt och det är helt ok. Sådant uppskattar jag. Önskar att jag kunde vara lite mer så, avslappnad och inte så ”städig” av mig. 


Förutom mysigt häng fick vi även spå oss i tenn som är en finsk tradition (Nina har finskt påbrå). Man smälte en bit tenn som hade formen av en hästsko, värmde den och vände sedan ner den heta massan i kallt vatten. Sen grunnade man tillsammans på vad det föreställde. Jag såg direkt vad mitt föreställde…gör du? ?



Förutom nyårsfirande har vi även
hunnit med brunch på nyöppnade Ikon Kafé (hörnet Karlbergsvägen/Torsgatan) där de serverade jordens godaste pannkakor och Egg Benedicte med en hollandaisesås to die for. Tog en halv denna gång, nästa gång blir det garanterat en hel. Sååå god! 



Efter Noahs vila (och min) åkte
vi vidare till Brandstationen här vid oss som hade öppet hus. Gissa om Noah var i himmelriket? Han sprang som en liten tok mellan alla bilarna, sa till dykbilen att han älskade den och blev väldigt besviken när han insåg att han inte skulle få köra någon av brandbilarna. Älskade unge! När vi skulle gå var han prompt tvungen att pussa brandbilen hej då. 



Söndagkvällen avslutade vi med vår
vän Johan och en helt galet god råbiff som min käre make slängde ihop. Köttet var så gott, det riktigt smälte i munnen. Jag älskar verkligen råbiff och denna var en av de bättre jag någonsin ätit. Kanske berodde det på att Rasmus malde köttet själv, tror att det var högrev han använde då det inte fanns innanlår i charken. Och så tillbehören. Min favorit blev tryffelmajonnäsen…jag älskar tryffel så det kanske inte var så konstigt. 🙂



Nu sitter jag på bussen på väg
till jobbet. Tycker helgen gick alldeles för snabbt och ser redan fram emot fredag och helg igen. Till helgen har jag bokat in en överraskning till mig och Rasmus. Ser så mycket fram emot den. 

Önskar dig en fin vecka!
Kram, Jessica ❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Iinawg

    Hej, precis hittat till din blogg och du verkar vara en så härlig person!:) jag har en fråga om ditt jobb, jag har förstått att du jobbar som produktionsledare, vilket har fått mig att få upp ögonen för yrket! Hur gick du tillväga för att få det jobbet, har du någon utbildning? Vad är önskvärda egenskaper inom yrket? Kram

    1. jessicaolers

      Hej Lina! Vad roligt att du hittat min blogg, välkommen! Jag hoppas att du blir kvar. 🙂 Jag har enligt mig världens bästa jobb, jag älskar det! Jag är utbildad marknadsekonom och efter mina studier började jag jobba som marknadsassistent, sedan marknadskoordinator och så slutligen Produktionsledare. Jag har alltså ingen ren Produktionsledarutbildning men jag vet att det finns sådana, bland annat på Berghs i Stockholm. Den kostar dock en del så det finns kanske andra som inte tar ut en avgift. För att passa och tycka det är roligt att jobba som Produktionsledare så ska man (enligt mig) tycka om ordning och reda, älska administration och att ha kontakt med många olika typer av människor då det oftast är Produktionsledaren som håller kontakten med leverantörer och kunden under projektets gång. Ett tips är att börja på en reklambyrå. Då lär du dig massor snabbt. Snarare det är att gå en utbildning skulle jag säga. Jag hade turen att hitta en byrå som vågade satsa på mig och sedan rullade det på. Jag hann jobba på tre byråer innan jag hamnade på Åhléns Marknadsavdelning där jag är nu. Jag är glad att jag började på byrå och sedan gick över till ”köparsidan”, tvärtom tror jag hade blivit jobbigt för mig då det är ett mycket högre tempo på en byrå än på en marknadsavdelning. Eller, vi kan också ha det stressigt och korta deadlines men det är ändå på ett annat sätt. Är dock superglad för mina år på reklambyrå eftersom jag under dessa år lärde mig otroligt mycket. Nu blev det ett långt svar, hoppas att du känner dig lite klokare annars får du höra av dig igen. Kram och stort lycka till!

stats