I veckan hade vi våra vänner Lisette och Glenn över på middag. Vi lärde känna dem i Australien och har inte träffat dem sedan vi lämnade i januari. Nu har de dock flyttat hem så nu kommer vi kunna ses ofta, så roligt!
Vi bjöd dem på vietnamesiska vårrullar som är så super-duper-gott. En av såserna man har till dricker jag för jag tycker den är så himla god! 🙂 Här kommer recept på vår variant med bland annat kyckling. Gillar man inte kyckling kan man byta ut det mot räkor eller något annat gott.
Du behöver rispapper att rulla in allt innehåll i. Rispappret doppar man i varmt vatten så att det blir mjukt och klibbigt, fyll med valfritt innehåll.
Detta fyller vi våra med:
Kyckling
Skivad avocado
Purjolök
Tunna morotsstavar
Koriander
Sås att lägga i vårrrullarna:
Hellmans majonnäs
Riven färsk ingefära
Soja
Sås att doppa de färdiga vårrullarna i (den jag dricker):
4 msk soja
1 msk ljus sirap
1 msk ättiksprit
1/2 tesked sesamolja
1 dl vatten
finhackad charlottenlök
ringar av färsk röd chili
riven ingefära
sesamfrön
Smaklig spis, det är verkligen gudomligt gott. Ett tips är att göra mycket sås. 🙂
Kram, Jessica
❤️ Färska vårrullar ? måste testa ditt recept här i sommar?? stor kram Filippa
Det måste du Filippa, de är magiskt goda! Kram fina du.