Jessica Olérs Brelid

7 tips inför val av vigselring

Hej!
Jag har ju ganska nyligen valt vigselring och här delar jag med mig av sju tips som kan vara viktiga att tänka på innan man väljer sin ring.

  • Följ din magkänsla och försök att strunta i rådande trend även om det kan vara svårt. Satsa på en ring som du kan se dig själv bära även när du blir äldre.
  • Välj en ring som du känner dig bekväm i och som du kan använda varje dag årets alla dagar. Jag valde till exempel en ganska enkel ring för att jag inte skulle trivas i en stor ring med massa krusiduller och bling bling.
  • Välj en ring med bra kvalitet även om den kostar lite mer. Det är värt det i det långa loppet eftersom du ska bära ringen dagligen och den kommer att utsättas för en hel del slitage. Vet till exempel att några istället för vitguld funderar på silver. Då ska man veta att silver har sämre hållbarhet och missfärgas med tiden.
  • Var egoistisk, vilken är din drömring? Strunta i om din ring inte matchar med din partners. Jag har tex roséguld i min medan Rasmus ring är gjord i vitguld. Det viktiga är inte att era ringar matchar utan att ni båda känner er fina och bekväma i era val.
  • Tänk inte bara snyggt utan även praktiskt. Det är viktigt att anpassa valet av ring efter hur din vardag ser ut, du ska ju kunna använda ringen både på jobbet och på din fritid utan problem. Jag gjorde ett medvetet val att inte ha en jättehög infattning i min ring eftersom en ring med hög infattning gärna fastnar i allt och jag vet att jag skulle tycka att det var jobbigt.
  • Låt det ta tid att välja din ring, du ska ju ändå bära den för resten av ditt liv så det är viktigt att det känns helt rätt. Besök olika butiker, surfa runt på nätet och skaffa dig info om olika material och kvalité på stenar om du väljer en ring med sten i.
  • Boka tid hos en guldsmed som kan hjälpa dig i alla dina olika beslut. Jag tog hjälp av Kaplans Guldsmedsverkstad inför min jakt på vigselring och blev så nöjd. Träffade dem två gånger för att verkligen vara 100% säker på mitt val.


Kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Julia

    Ett tips i dina tips; istället för vitt guld kan man välja platinum. 90% av alla som vill ha den nyansen i Usa väljer platinum framför vitt guld. Mycket mycket tåligare men samma nyans.

stats