Jessica Olérs Brelid

Recept – Spagetti Vongole

Här kommer recept på Spagetti Vongolen som Rasmus gjorde i helgen. Kan verkligen rekommendera den, den är magiskt god! 


Detta behöver du fyra personer:

400 g spaghetti

1 kg vongole- eller hjärtmusslor (här köpte vi både med skal och sedan hällde vi även i redan skalade som finns på burk. Två burkar hällde vi i).

2 msk vatten

4 msk vitt vin

4 msk olivolja

2 klyftor vitlök, lätt krossade

2 persiljestjälkar

svartpeppar

Tomatsås

6-8 körsbärstomater

2 msk olivolja

2 klyftor vitlök

1 peroncino (torkad chili)

0,5 dl hackad persilja

2 msk persilja, att strö över portionerna

Så här gör du:

Skölj musslorna rena under rinnande kallt vatten. Kontrollera att alla musslor är stängda. De musslor som är öppna knackas försiktigt mot köksbänken, och de som då inte sluter sig kastas. För att få ur ev. sand ur musslorna, lägg dem i rikligt med kallt, saltat vatten. Låt dem ligga i vattnet i ca 30 minuter och byt sedan vattnet i omgångar tills det är klart och fritt från sand.

Lägg alla musslor i en kastrull med vatten, vin, olivolja, vitlök, persiljestjälkar och en nypa svartpeppar. Lägg på ett lock och låt musselkoket sjuda på svag värme i ca 3-5 minuter. Sila av och spara spadet.

Plocka musslorna ur sitt skal men spara 5-10 musslor/portion för att dekorera vid serveringen. Eller så har ni de färdigskalade på burk. Dela tomaterna och gröp ur kärnorna, skär dem i små bitar.

Värm olivolja i en kastrull/stor stekpanna, lägg i vitlök och chili. Fräsa tills vitlöken börjar ta färg. Ta upp chilin och kasta den (om man önskar en hetare sås kan chilin koka med tomatsåsen i ytterligare några minuter). Tillsätt tomatbitarna och lite av musselspadet och låt koka på medelhög värme i 10 minuter. Späd kontinuerligt med musselspad, men låt inte såsen bli för tunn.

Rör ner musslor och persilja och låt alltsammans koka i ytterligare 3-4 minuter. Ta upp vitlöken som kastas. Lägg på ett lock och ställ åt sidan.

Koka under tiden pastan i rikligt med saltat vatten, tills ett par minuter av koktiden återstår. Låt den sedan rinna av och blanda därefter ner den i kastrullen med tomatsås.

Toppa portionerna med persilja. Ät och njut av världens godaste pasta! Recept kommer även på den magiska banankakan. 🙂

Önskar dig en fin tisdag. Själv började jag dagen med träning och ska avsluta den hos bästa Maria på Bymani STHLM med min andra Dermapenbehandling. Har laddat upp med Emlacreme och ska stryka på ett extra lager i pannan för att minska smärtan. 

Kram, J

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats