Jessica Olérs Brelid

Nu blir det lätt att göra egen Granola…

Som jag berättat i tidigare inlägg så har denna vecka varit fylld av roliga events. Så kul när det händer mycket och särskilt när man på dessa events springer på sina härliga bloggkollegor. Under den här tiden som jag bloggat har jag verkligen träffat och lärt känna helt fantastiska personer. Personer som ger energi, sprider glädje och bara är allmänt härliga. Är så glad att Valerie introducerade mig för bloggvärlden och fick mig att blogga. Det är nämligen hennes förtjänst att jag startade bloggen från början. 🙂


Tillbaka till veckans sista event som Loppi och OBH Nordica stod som värdar för. Ett lyxigt frukostevent där vi fick testa på att göra vår egen granola i deras nya maskin ActiFry. Vi höll till i Johanna Westmans urmysiga matstudio på Söder och började med god frukost innan vi delades upp i grupper och fick blanda ihop vår granola. Jag hamnade i samma grupp som Jessica och Laila. Jessica har jag ju träffat massor av gånger tidigare, världens härligaste människa enligt mig men Laila var första gången jag träffade. Det kändes dock som vi redan kände varandra, så lättsam och härlig tjej. 





Det var verkligen superenkelt att göra granola i underverket som jag numer kallar ActiFry. Man blandande bara ihop alla de ingredienser man ville ha och hällde sedan ner allt i underverket. Ett tips som Johanna delade med sig av var att blanda allt det torra ingredienserna med lite koncentrerad äppeljuice, så gott! Vi hade även ned lite smält kokosfett som också gav god smak. 



När allt var nedhällt satte man bara på underverket på önskad tid beroende på hur man vill ha sin granola. Sen sköter den sig själv. Alla ingredienserna rörs om av en arm som sitter i maskinen och som ser till så att allt rostas. Man slipper alltså ta ut och röra om som man måste när man gör granola på en plåt i ugnen. För mig som är lite rädd för att sätta in och ta ut en varm plåt är detta perfekt.




Det är dock inte bara granola som görs i underverket utan man kan även baka och laga mat i den. Något som jag ser fram emot att testa är att göra sötpotatis pommes i den. Älskar sötpotatis pommes och misstänker att de kommer att bli krispiga och goda efter att ha tillagat dem i underverket. Den är ju som en varmluftsugn och fritös i ett men man behöver inte lika mycket olja i den. Maten blir alltså mer hälsosam och man behöver inte vara rädd för att bränna sig som när man tillagar i en vanlig fritös. 

Här kommer lite kort fakta om underverket:

Hälsosam mat – pommes med endast 3% fett

Mer tid i vardagen – Du behöver inte bevaka maten som i en ugn eller röra om. Underverket rör om maten och ljudsignal talare om när maten är klar. 

Variationsmöjligheter – gör din egen granola, rotfruktschops eller brända mandlar. Tillaga kyckling, grytor, fisk, kött eller potatis. 

Enkel hantering – öppna, lägg i, stäng och klicka.

Enkel rengöring – alla löstagbara delar tål maskindisk.

Barnvänlig – underverket blir inte varm utanpå och den är enkel att använda för lite äldre barn. 

Ja, du hör ju att underverket är just ett underverk. Tror att den kommer bli min bästa vän i köket och underlätta min matlagning enormt.

Bilder av duktiga Sandra Rogers.

Kram, J

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats