Möhippa! | Jessica Olérs Brelid
jessicaolers

Jessica Olérs Brelid

Annons

Möhippa!

Går fortfarande på moln med ett leende på läpparna efter helgens möhippa! Herrejösses så underbar den var, bästa bästa! Jag tar de5 från början…vi hade sen länge bestämt att vi skulle sova över hos syster denna helgen. När vi vaknade på lördagen gav vi oss av på en power walk, syster och jag. Vi promenerade runt i Nacka, stannade och plockade blommor och hade en allmänt härlig promenad bara hon och jag. Vi går ner till vattnet och jag ser ballonger
och säger högt; oj där är det någon som haft kalas. När vi kommer närmare ser jag en bricka full med godsaker och då går syster fram och tar upp ramen men texten “happy hippa” på och utbrister…eller så är det din möhippa! Minns inte riktigt vad jag tänkte eller sa men är ganska säker på att jag började gråta. Jag var verkligen sååå lurad! Syster pekar ut mot vattnet där en taxibåt guppar, tydligen vår taxibåt.

Väl ombord börjar vi mumsa på sakerna systers man fixat i ordning för oss. Det går 1000 tankar i mitt huvud och jag tänker tillbaka och letar efter ledtrådar. Förstår nu varför syster pratat på i 180 genom hela promenaden och klagat över illamående…hon var ju sååå nervös! 🙂 När vi åkt en stund är det dags att kliva av på Elfviks udde och sedan gå en kort promenad till Elfviks gård. Jag är supernervös och förväntansfull. Förstår ju att det inte skulle bli bara jag och syster men frågan är vilka av mina vänner som är på plats?
När vi kommer fram ser jag ett huvud titta
fram och sen bara fler och fler. De såg dock superläskig ut eftersom min fina syster och hennes man hade fixat med masker till alla. Masker med Rasmus ansikte så jag kunde ju inte se vilka de var. Jag fick gå laget runt och gissa och det var inte det lättaste. Antagligen för att jag var så glad, pirrig och överrumplad på en och samma gång. Jag klarade det dock och när alla fått av sig maskerna blev det kramkalas och glädjetårar.


Min tärna Valerie kom med ombyte till mig så det var bara att hoppa i klänningen de valt ut till mig. Fick till och med på mig en Fröken Sverige banderoll och kände mig så tjusig. 🙂 Vi hade fått ett eget rum där personalen på Elfviks gård hade dukat jättefint till oss. Vi skålade i bubbel och jag försökte ta in och förstå att det nu var dags för min möhippa. Vi åt supergod brunch tillsammans och syster och Valerie hade gett alla mina vänner en uppgift. De skulle köpa ett par trosor till mig, sätta en eller flera ledtrådar på dem och sedan skulle jag gissa vem de var ifrån. En så rolig och bra idé och ett bra tips till dig som planerar en möhippa. Varje gång jag gissat fick jag sedan berätta om personen, hur vi kände varandra och så. Det blev många skratt och en del tårar, blödig som jag är. Så nu har jag en hel drös med nya underkläder, älskar det!

Efter brunchen åkte vi sedan till Blue Hotel
där vi checkade in…min möhippa skulle hålla på i ett helt dygn och jag blev så glad. När vi stod där i receptionen kom några av tjejerna som hade promenerat till hotellet. De hade dock blivit fler…när de kom hade de maskerna på sig igen och undrade om jag såg något som stack ut. Och visst gjorde jag det! Två personer hade tillkommit och jag fick än en gång gissa vilka de var…Jessa och Johanna hade åkt ända från Vimmerby och oj så glad jag blev över att de hade kommit.
Resten av dagen hängde vi alla i det
fantastiska spa:t. Badade bastu, körde en sparkrav, låg i deras hamam och värmde oss i utomhuspoolen. Så fantastiskt härligt och precis vad jag behövde. Fick fortsätta med trosorna och fick även svara på en och annan fråga om Rasmus. Så roligt! De hade även bokat in mig på en ansiktsbehandling vilket kändes väldigt lyxigt! När jag sitter där och väntar på att få komma in dyker dock Rasmus-maskerna upp igen och det är ytterligare två som anslutit…min tärna Tobias och min galna vän Rasmus. Blev så glad och överraskad att jag nog började gråta igen. 🙂
Efter kramkalas och behandling blev
det en snabb piff på rummet innan jag skulle möta upp de andra för en drink innan middagen. När vi sitter där och sippar på vår drink ser jag på några av mina vänner att något händer. När jag vänder mig om ser jag ytterligare en person komma ingåendes med en Rasmus-mask. Jag ser att det är min vän Johanna men får liksom inte ihop det för hon ska ju vara nere i Småland på ett event. Det visar sig att hon lämnat det för att åka upp till Stockholm och ansluta till min möhippa…så galet fint av henne!
Efter ytterligare kramkalas är det dags
för middag. En middag som börjar väldigt lugnt och stilla men som slutar i galen fest med dans på borden, hela havet stormar och en galet rolig musiktävling. Jag får på mig lurar, och ska sedan humma vilken låt det är jag lyssnar på så att de andra kan gissa. Så roligt och ganska högljutt eftersom jag fick feeling.Som ni säkert förstår hade jag världens bästa hippa och jag är så tacksam och glad över mitt dygn tillsammans med alla mina underbara vänner! Så roligt att se alla tillsammans, skratta och ha roligt. Jag är verkligen lyckligt lottad som har så många fina människor i mitt liv. Jag är för evigt tacksam för detta galna, roliga och känslosamma dygn! 


Kram från en något sliten men väldigt lycklig blivande fru.❤️

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jessicaolers

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. jessicaolers
   jessicaolers

   Men visst var det ett bra upplägg Therese, jag älskade det och är så tacksam för de fina vänner jag har i mitt liv! Kram

 1. Lina

  Men va underbart, tänk om man hade fått nåt sånt här innan man gifte sig 🙂 Förstår att du hade ett underbart dygn!

Annons
stats