Jessica Olérs Brelid

Maten på bröllopet

Är det något jag tycker kan vara knepigt när man är så många är maten men jag hade inte behövt oroa mig…allt räckte och allt var galet gott!

Till bubblet och minglet hade vi tre olika
snittar, två med med närproducerade ostar från Siwans ost och en med sillröra gjord av Lennart på Ica i Vara där Rasmus är uppvuxen.


Brisa

En opastöriserad brieost från Påverån gårdsmejeri i Falköping med grön tomatmarmelad kokad på kinekulletomater och smaksatt med vanilj. Serveras på pumpa och solrosknäcke bakat på grov råg och speltvete från Levene kvarn.  

Sivans sol & sommar

En långlagrad bondmora från Gäsene mejeri med honung smaksatt med fikon och konjak från Ödbergs bigård i Tidaholm. Serveras på honungsknäcke bakat på kornmjöl och emmer från Levene kvarn.  

Lennarts sillröra

En sillröra gjord enligt Lennarts hemliga recept. Serveras på potatisknäcke bakat på delikatesspotatis, dill och svarta sesamfrön från Viglunda gård i Skara.

Gillar verkligen att Siwans Ost samarbetar med lokala gårdar i Västergötland. Lokalproducerat när det är som bäst! 

Till snittarna serverade vi rosa bubbel. För mig var det viktigt att den skulle vara rosa. 🙂 Själv är jag inte jätteförtjust i bubbel så Rasmus fick välja och det blev Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Rosé Brut. Den var verkligen supergod så jag som bara brukar sippa lite för syns skull drack flera glas. 



Som förrätt serverades det:
Laxtartar med citron och italienska smaker. Denna serverades med smörstekt bröd och gräddfilscheesecake.


Och till huvudrätt hade vi en klassisk sommarbuffé med följande rätter:



Löskokta ägghalvor på en bädd av vinegrettslungad spenat

Blancherad sparris från Mia på Lilla Labäck med citron och ruccola

Fräsch primörsallad med färskpotatis
Krämig ramslöksmarinerad sill

Skuren rödlök- och gräslök samt gräddfil

Laxcheesecake toppad med löjrom från spiken

Varmrökt lax

Vitlök- och persiljegrillad kycklingfilé (varm)

Rosastekt flankstek

Dillkokt färskpotatis

Kallslagen hollandaisesås

Kall örtcréme

Som dessert hade vi:

Bröllopstårta från Conditori Norpolen, en flädermoussetårta med mandelchokladbotten och mjölkchokladpannacotta garnerad med italiensk maräng. Extra mycket hade vi bett om eftersom jag bara älskar det! ? Småkakor hade vi också, och även dem hade Nordpolen bakat.




Och så kaffe, te och avec så klart
…Baileys, Xanté och en whiskey jag tyvärr inte minns namnet på. 

Inpå småtimmarna blev det sedan korv med bröd så att alla våra gäster orkade att dansa långt in på natten. Bussarna vi hade bokat kom ju inte och hämtade oss förrän klockan tre så det blev en lång dag och natt. 🙂 Vi hade också ställt ut skålar med chips, salta pinnar och min och Rasmus favoritgodisar…Geisha (Rasmus favorit) och Sura nappar som är min favorit. Man blir ju alltid sugen framåt småtimmarna även fast man ätit en hel del under hela dagen.

Är verkligen nöjd med maten som vi beställde från Strand matsalar i Lidköping och känner att buffé var ett bra alternativ till den annars klassiska trerättersmiddagar. Med en buffé finns det alltid något för alla och det blir enligt mig ingen stel middag. Och det lyckades vi verkligen med, vår middag var lång men allt annat än stel!

Kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Birgitta Gunnarsson

    Nu blev jag så hungrig, när jag ser all mat. Det ser fantastiskt gott ut, ni valde perfekt mat till ett sommarbröllop. Och vilken fin bröllopstårta! Den skulle jag vilja smaka, den ser så god ut. Ni måste vara så nöjda med allt. Kram B

  2. Åsa

    Ser både vackert och gott ut, bästa betyget för mat! Och vilken fin tårta! Vilka kloka val ni gjorde med många delar av bröllopet, allt från porslin, små valfria rätter som alla kan hitta något man gillar, o h lokalt närproducerat, bra. söta små vaser med blommor osv. Ja och andra val som din otroligt fina och smakfullt ring, klänning osv. Jag kanske har missat men har du visat skorna, vilket par blev det, eller två? Sedan undrar jag om du hade någon plan b OM klänningen skulle fläckas ner eller annat som kunde inträffa? Bara intressant att eta:) Hoppas du mår bättre nu och att febern är borta. Kram

    1. jessicaolers

      Ja men Åsa, jag är faktiskt väldigt nöjd med allt. Helheten blev verkligen perfekt och precis så som vi ville ha det. Jag har nog inte visar skorna men kan absolut göra det. Det blev ett par med klack ändå och jag hade faktiskt på mig dom hela dagen, kvällen och natten. 🙂 Hade ingen plan B gällande klänningen utan den hade fått hängt med även med fläck. Är dock väldigt tacksam att det inte spilldes rödvin eller annat på den. Mår lite bättre men har ingen röst, så jobbigt! 🙂 Hoppas du mår bra och att du haft en fin helg! Kram

stats