Lyxfrukost på Tehuset JAVA | Jessica Olérs Brelid
jessicaolers

Jessica Olérs Brelid

Annons

Lyxfrukost på Tehuset JAVA

I morse bjöd LOPPI och Tehuset JAVA in till superhärlig frukost i deras fina butik på Odengatan. Eftersom jag var uppe med tuppen  och tränade passade frukost för mig alldeles perfekt. Och oj vilken frukost de hade dukat upp! Det fanns alla möjliga godsaker så jag visste knappt var jag skulle börja. Självklart bjöds det även på te, Lundablandningen som är Tehuset JAVAs egna succéblandning. Så gott för mig som älskar te.
Medan vi åt frukost berättade en av ägarna, Fredrik allt som kan vara värt att veta om te. Vilken temperatur vattnet bör ha för olika teer för att få ut den bästa smaken bland annat. För svart te som är det som jag dricker mest är det 85-95 grader i 3-5 minuter som gäller. Fram tills nu har jag aldrig haft i mitt te så länge men nu vet jag ju bättre. 🙂 Han berättade också om olika trender inom te. Den största trenden som jag verkligen sett mycket av är Matcha. Ett te som är extra nyttigt eftersom man maler ner tebladen och därmed får i sig allt bra som tebladen innehåller. När man dricker vanligt te får man bara i sig 50-55% av alla godheter vattnet inte kan suga åt sig allt från tebladen och när man sedan slänger dem följer många nyttigheter med. Det här med Matcha är alltså det nya och man kan dricka den på många olika sätt. Antingen som en shot blandad med lite grönt och citron som det vi fick på frukosten eller med varm mjölk som ska vara väldigt gott. Att bara dricka matcha rätt upp och ner är tydligen ganska speciellt och man ska vara en van tedrickare för att uppskatta den smaken. 


Efter frukost och teinspo fick vi strosa runt i butiken och klämma och känna på alla fina saker. Dagen till ära fick vi 20% rabatt när vi handlade så jag passade på att köpa lite gå-bort-presenter. Denna butik är perfekt för det för det fanns något för alla. Jag blev helt kär i en tekopp med fåglar men köpte den aldrig. Nu ångrar jag mig lite så får kanske gå förbi butiken någon dag och köpa med mig den hem. Den var verkligen så vacker!
Behöver du shoppa något gott te, choklad eller porslin? Om du använde koden java9 i Tehuset JAVAs webbshop får du också 20% rabatt, tehusetjava.se

Nu ska jag strax iväg på ESNYs sommarfest på F12. Solen skiner här i Stockholm så det är en perfekt dag för sommarfest!

Kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
jessicaolers

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats